Az MRSZ Alapítvány – Önkéntes Diakóniai Év Programiroda 2019. február 22-24 között tartotta kiválasztó hétvégéjét 65 fővel.
Azok a magyar fiatalok voltak jelen, akik ősszel valamelyik európai országba az EDYN – ökumenikus diakóniai év hálózaton keresztül önkéntes szolgálatra készülnek. A fiatalokon kívül partnereink is jelen voltak, akik ismertették a lehetőségeket és minden érdeklődővel személyes beszélgetést is folytattak.

Az Önkéntes Diakóniai Év egy lelki utazás, amelyben fiatalok tanulhatnak a világról, saját magukról és arról az Istenről, aki mintanyiunk életét formálja. A fiatalok nagyon különböző motivációval és kérdésekkel érkeztek. .A szolgálat oka lehet a megállás igénye, visszatekintés egy időszakra, vagy akár az előretekintés, a hogyan tovább megválaszolása, fölkészülés az Életre. Ebben a folyamatban segít az önkéntes diakóniai év, hogy különböző diakóniai intézményekben, gyülekezetekben, óvodákban, a szolgálatban való tanulás által, az idő gyümölcsöző felhasználásában végezzék munkájukat a fiatalok. Ebben a tanulási folyamatban az önkéntest lelki vezető, mentor is kíséri és támogatja. Köszönjük mindenki részvételét.

Közép-kelet Európai országokban Csehország, Lengyelország, Szlovákia esetében még mindig várunk jelentkezőket. A jelentkezési lapok elérhetőek a www.odeprogramiroda.hu oldalon.

Závodi Emese, lelkész és programvezető