Ahogyan minden évben, idén is megtartottuk az önkéntesekkel a Karácsonyi alkalmunkat, amivel a Karácsonyt ünnepeltük, és 2018-at búcsúztattuk.

Ez az összejövetel, nem csak a találkozásokról szólt, de a tanulásról is.

Gartner Gyöngyi előadásából megtudhattuk, az életútja hova vezette őt és a kitartó hit és Istenben való bizodalom, hogyan tartotta meg az útjain. Majd mesélt nekünk a szakmai életéről, amit a keresztyén szemléletű coaching nagyban formált. Ezzel is formálva az önkénteseink hozzáállást munkához, önkéntességhez, segítség nyújtáshoz.

 

Az ünnepség alkalmából eljött hozzánk a Staccato énekegyüttes, akik most már sokadik éve szépítették a műsorunkat. Természetesen voltak közös beszélgetések, ajándékozások, vacsora az ünnepség alatt, valamint Juhász Márton a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány ügyvezető igazgatója köszöntötte az önkénteseket Karácsony és Újév alkalmából a Máté Evangéliumából való 5. fejezet 13-16 részével:

„Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. 14Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. 15A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. 16Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.”

Ha úgy érzitek ti is szeretnétek részt venni az önkéntes éven, amely nem csak fizikai, de lelki utazás is egyben, jelentkezzetek január 31.-ig.