ÖDE – Voluntary Diaconal Year Program Office | “Annyi mindent kaptam, jó volna adni is…”
2914
single,single-post,postid-2914,single-format-standard,ajax_leftright,page_not_loaded,boxed

“Annyi mindent kaptam, jó volna adni is…”

 
Annyi mindent kaptam - önkéntességről előadás

“Annyi mindent kaptam, jó volna adni is…”

Posted by ÖDE in Híreink, Rólunk írták 26 Jul 2013

Önzetlenül adni és semmit nem várni érte, avagy önkéntesnek lenni nem egyszerű feladat. Itt, a Csillagponton is több, mint hatszáz fiatal segítő van. A Magyar Református Szeretetszolgálat tagjai arról beszéltek a táborozóknak július 25-én, milyen önkéntesnek lenni, másokat szolgálni.

Az Önkéntesség itthon és külföldön című beszélgetést Závodi Emese lelkésznő nyitotta meg, majd átadta a szót Vad Lillának, aki az újonnan alakult, www.refonkentes.hu weboldalt mutatta be a jelenlévőknek. A webhelyen bárki egyszerűen regisztrálhat, majd egy adatlap kitöltése után csatlakozhat a szervezethez és önkéntes munkát kereshet, továbbá összeköttetésben lehet a fogadószervezetekkel is.

Mivel 2016-től az érettségi bizonyítvány kiadásának feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása, a Szeretetszolgálat reméli, hogy az internetes oldal megkönnyíti nem csak az ő munkájukat, hanem azok munkáját is, akik eddig ismeretlenül álltak a szervezet adta lehetőségek előtt. “Magyarországon számtalan helyen van szükség önkéntes segítőkre például nyári táborok szervezésében, adománygyűjtésben, fizikai munkában, öregekkel, gyermekekkel, fogyatékosokkal való munkában és még további számos esetben” – mondta Vad Lilla.

“Magyarország évente harminc külföldi önkéntest fogad be különböző gyülekezetekbe, mi pedig hetven fiatalt küldünk különböző európai országokba, valamint az USA-ba”– keltette fel azok érdeklődését Závodi Emese, akik külföldön szeretnénk önkéntesek, lenni. A beszélgetés második felében három fiatalember mutatkozott be, akik már részt vettek valamely külföldi programon; kettő közülük Erdélyben, egy pedig Hollandiában járt. Elmondták, hogy nyitottság, motiváció és kellő elhivatottság nélkül nem lehet ezt végigcsinálni. Bevallották, többet kaptak, mint adtak: megtanultak önzetlenül, elvárások nélkül segíteni másokon.

Írta: Hires Lilla
Kép: Asszonyi Eszter
Forrás: csillag.reformatus.hu
Share with others...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone