ÖDE – Voluntary Diaconal Year Program Office | Önkéntesség külföldön
2940
single,single-post,postid-2940,single-format-standard,ajax_leftright,page_not_loaded,boxed

Önkéntesség külföldön

 

Önkéntesség külföldön

Posted by ÖDE in Híreink, Sajtóközlemény 13 Jan 2011

A kultúrákon keresztüli utazás során tanulhatnak önmagukról, a világról, amelyben élnek, és Istenről, aki életeket formál át.

Az Önkéntes Diakóniai Év Programiroda olyan 18-30 év közötti fiatalok jelentkezését várja, akik Nyugat- és Közép-Kelet-Európában szeretnének önkéntes diakóniai szolgálatot vállalni, Kárpátaljától Nagy-Britanniáig és Svédországtól Olaszországig. A 9-12 hónapos szolgálati idő szeptember elején kezdődik, a felvételi beszélgetés februárban lesz.

A szolgálaton keresztül a fiatalok hasznos tapasztalatokat gyűjthetnek, társadalmi kihívásokkal ismerkedhetnek meg, és szolidaritást vállalhatnak más nemzetek rászorultjaival, sérültekkel, hátrányos helyzetűekkel, hajléktalanokkal, kisebbségben élõkkel. Fontos a személyes odaszánás, az elhívás és a különböző szolgálatokban való aktív segítés. A szállást, teljes ellátást és zsebpénzt az önkéntes program biztosítja.

Jelentkezni a Magyar Református Szeretetszolgálat – ÖDE Programirodánál, a 460-0706-os telefonszámon lehet, illetve a jelentkezési lap letölthető az ÖDE programiroda oldalról.

Jelentkezési határidő: 2011. január 31.

További felvilágosítás:

Závodi Emese
Magyar Református Szeretetszolgálat – ÖDE Programiroda
e-mail: ode@zsinatiiroda.hu
1146 Budapest, Hungária krt. 200.
Tel./Fax: +36 1 4600706
www.odeprogramiroda.net

Share with others...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone